Neem direct contact op met Rederij Peters(0529) 45 19 24
Spetterend dagje uit!
verhuur.

Afzaktocht Regge-Vecht

’s Morgens (tussen 09:00 uur en 12:00 uur) brengen wij je naar de laatste stuw in de Regge, het startpunt van de afzaktocht.

Boek nu

Na instructies zak je de rivier af, door de prachtige natuur, terug naar Ommen. Gemotoriseerde vaartuigen zijn op de Regge niet toegestaan, dus je kan in alle rust genieten.

De tocht heeft een lengte van ruim 13 kilometer. Onderweg is er gelegenheid om te picknicken. De waterkwaliteit van de Regge is goed, je kan er dus gerust een frisse duik nemen.

De afgelopen jaren is er veel gedaan aan natuurontwikkeling langs de Regge. Het resultaat is een prachtige natuurlijke omgeving, waar zelfs de ijsvogel zich thuis voelt.

Onze aluminium kano’s zijn de stabielste in hun soort. Geschikt voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen. Ook beschikken we over stabiele 1- en 2-persoons kajaks.

Canadese kano
2 personen: € 29,50 (€ 27,60 excl. btw)
3 personen: € 33,25 (€ 30,50 excl. btw)
2 volwassenen & 2 kinderen: € 37,00 (€ 33,94 excl. btw)
1-persoons kajak: € 19,50 (€ 17,89 excl. btw)
2-persoons kajak: € 37,00 (€ 33,94 excl. btw)

 

Prijzen zijn inclusief vervoer naar startplaats en waterdicht tonnetje. Zwemvestjes zijn gratis beschikbaar.

Je dient voor deze kano-afzaktocht telefonisch te reserveren (min. 1 dag tevoren)

Extra informatie over de Beneden Regge.

Tussen stuw Archem bij Lemele en de uitmonding in de Vecht ligt het projectgebied de Beneden Regge. Binnen dit gebied liggen drie onderdelen die voor herinrichting in het kader van de Reggeherstelprojecten in aanmerking kwamen. Deze gebieden heeft het waterschap aangepast, waardoor ze voldoen aan de huidige eisen van waterbeheer.

Onder deze Reggeherstelprojecten Beneden Regge vallen de volgende deelprojecten.

  • Archem-Eerderhooilanden
  • Kiekebelt
  • Dalmsholte

Deze projecten hebben alle drie een eigen karakter, maar met een gezamenlijk kenmerk. De Regge heeft meer ruimte, waarbij de nadruk ligt op de combinatie van water met (nieuwe) natuur, maar ook water met landbouw. Door het realiseren van deze deelprojecten is het laatste deel van de Beneden Regge omgevormd tot een natuurlijk riviersysteem. Hierbij zijn de aanliggende percelen ingericht voor periodieke waterberging. Deze werkzaamheden zorgen voor een betere waterkwaliteit en meer veiligheid binnen de gebieden wanneer het water buiten zijn oevers treed. In de projecten is door kavelruil tevens de landbouwstructuur verbeterd en het recreatief gebruik versterkt.